Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Προπολη, Εγκυμοσυνη και Θηλασμος

Το Απολυτο Χαος

Ενα απο τα πραγματα, για το οποιο ειμαι ευγνωμων στην ζωη μου, ειναι οτι καταλαβα νωρις οτι η τηλεοραση δεν ειναι ενα μεσο ενημερωσης και εκπαιδευσης, δεν ειναι ενα εργαλειο γνωσης και αφυπνησης. Προσωπικα θεωρω, οτι ειναι το απολυτο εργαλειο του σκοτους : ενα μεσο, απο το οποιο σπειρεται η αμαθεια, η συγχυση, ο φοβος και ο πανικος με σκοπο την απολυτη αποχαυνωση και χαλιναγωγιση του πληθους. Ευτυχως που υπηρχε το internet, οπου εκει διακινουνταν ελευθερα ιδεες και γνωσεις, στις οποιες ηταν αδυνατον να εχει προσβαση καποιος διαμεσω της τηλεορασης ή των βιβλιων τα παλαιοτερα χρονια. Αυτο βεβαια ειναι εδω και πολυ καιρο παρελθον...

Για μενα, το internet εχει καταντησει πολλες ταξεις μεγεθους τριςχειροτερο απο την, ηδη, αθλια αν-ενημερωση της τηλεορασης. Και αυτο γιατι, αν στην τηλεοραση καποιος ακουει και βλεπει 10 βλακειες που προκαλουν την κοινη λογικη ενος 3χρονου παιδιου, στο internet διαβαζει κανεις 1 τριςεκατομμυριο ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΕΣ που τις γραφουν ανωνυμοι, ανειδικευτοι, ασχετοι, αμορφωτοι και εντελως αλλοτριωμενοι ανθρωποι, οι οποιοι δηλωνουν ειδικοι και επιστημονες. Ειναι πραγματι ετσι? Και τι σημαινει επιστημονας? Νομιζω πως εχουμε χασει ολοι λιγο την...μπαλα ή ακομη χειροτερα...μας εχει παρει η μπαλα στην κατηφορα.

Οι δικες μου παν-ελαχιστες γνωσεις περι μελισσοθεραπειας και μελισσοκομικων προιοντων πηγαζουν απο την μελετη εγκυρων επιστημονικων βιβλιων, οι συγγραφεις των οποιων ειναι ειδικοι επιστημονες του συγκεκριμενου κλαδου και οχι αλλου, απο την μελετη επιστημονικων αρθρων της Apimondia, της American Apitherapy Sociaty κ.α, πανεπιστημιων Ιατρικης, Φαρμακευτικης, Βιοεπιστημων και Γεωπονικης, και απο την μελετη σημειωσεων που δημοσιοποιουνται απο επισημους ξενους κρατικους φορεις, παντα υπογεγραμμενες απο ειδικους και συνοδευομενες απο τα απαραιτητα πιστηρια εγκυροτητας των πληροφοριων που περιεχουν. Ποτε μου δεν τολμησα, ή δεν βρηκα τον χρονο, να ψαξω στο internet...ετσι στο «χυμα» για τα μελισσοκομικα προιοντα, για να διαπιστωσω το μεγεθος της...ηλιθιοτητας που μαστιζει αυτο τον κοσμο. Θεε μου...δειξε λιγο ελεος!

Σωρος «επιστημονικων» αρθρων, στα οποια αναφερεται οτι :

  • Ενω η προπολη εχει «πιθανως» χαρισματικες ιδιοτητες, ειναι επικινδυνη για προκληση αλλεργιων, αναφυλαξια, νεφρικη ανεπαρκεια!, προκληση αλλεργικου ασθματος, εκζεμα, ψωριαση, καταστροφη βλενογονων, γαστρεντερικες ενοχλησεις, διαρροια, πυρετο και αλλα τετοια δεινα. Το «πιθανως» το λενε, διοτι τα χαρισματα της προπολης να δινει απλοχερα ΥΓΕΙΑ...δεν εχουν αποδειχθει ΑΚΟΜΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ! Τονοι ιατρικων και επιστημονικων αρθρων για την προπολη, που την εξυμνουν ως...αλυτο, μυστηριωδες θαυμα! Μου δινεται η εντυπωση, οτι αυτοι που γραφουν ολα τα παραπανω, ειτε στερουνται την ικανοτητα να διαβαζουν, ειτε στερουνται της νοημοσυνης να καταλαβουν τι διαβαζουν, ειτε απλως γραφουν κατι που τους «ειπαν» ή που τους φανηκε πιασαρικο να γραψουν. ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ!
  • Η προπολη απαγορευεται στην εγκυμοσυνη και τον θηλασμο, ενω ΣΥΝΙΣΤΩΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ απο την εγκυο κατα την περιοδο της εγκυμοσυνης και του θηλασμου! Ουτε μελι, ουτε γυρη,ουτε καν...βασιλικο πολτο!...δεδομενου οτι ειναι «πολυ πιθανο» να δημιουργηθουν αλλεργιες, τοσο στην εγκυο, οσο και στο μωρο που θηλαζει!...και με την εγκυο και τα βρεφη δεν πρεπει να «παιζουμε»?Εεε? Δεν ξερω, αν πρεπει να γελασω ή να κλαψω. Επιλεγω το πρωτο, γιατι ξερω την αληθεια! Για οσους δεν την ξερετε...κλαψτε ή ξεκινηστε να ενημερωνεστε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ! Ποιοι τα λενε αυτα?...αγνωστον!...αλλα πραγματικα θα ηθελα να παρω ενα ιατρικο ιστορικο σε αυτους και τα παιδια τους...!
  • Μετριοπαθεις ιστοσελιδες αναφερουν οτι αντενδεικνυται η χρηση προπολης και λοιπων μελισσοκομικων στην εγκυμοσυνη και τον θηλασμο, επειδη δεν προκυπτουν...επιστημονικα δεδομενα που να δειχνουν το αντιθετο! Μα σταθειτε...αλλες επισημες «μελετες» λενε οτι υπαρχουν επιστημονικα δεδομενα οτι τα μελισσοκομικα προιοντα μπορουν να προξενησουν «τζιζ-κακο» στην εγκυμοσυνη και τον θηλασμο. Τελικα, αυτοι οι «επιστημονες» δεν μπορουν να αποφασισουν...τελικα κανουν κακο ή δεν ξερουν τι κανουν?...γιατι αρχιζω και το «χανω» λιγο, συντομα θα «λαλισω». Ε, ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΚΥΡΙΕΣ και κυριοι! ΝΑ ΛΑΛΙΣΕΤΕ!!Και τελικα, αυτο που νικαει ειναι ο φοβος, ο φοβος οτι θα παθουμε, θα αρρωστησουμε, θα πονεσουμε, θα υποφερουμε και ενδεχομενως να...πεθανουμε! Αντε και στα δικα τους...!
  • Προσωπικα, οταν βρισκω αντιφασεις σε επιστημονικες μελετες στρεφομαι παντα στην παραδοσιακη ιατρικη και σοφια, διοτι αυτη προυπηρχε αρκετες χιλιετιες πριν απο την συγχρονη επιστημη και διοτι εξ’αιτιας αυτης επιβιωσε το ανθρωπινο ειδος, χωρις φαρμακευτικες εταιριες, χωρις παραφουσκωμενα, υπεροπτικα, επιστημονικα μυαλα. Μονο λιγοι απλοι φιλοσοφοι, που απλως κανανε καλα τον κοσμο...τιποτα παραπανω. Ναι, μερικες φορες ντρεπομαι να το λεω...πρωτα κοιταω τι λενε οι επιστημονες, οι μελετες και μετα τι λεει η παραδοση...τι να κανω?...εχω το ελαττωμα να ειμαι και εγω επιστημονας. Και ως επιστημονας, ξερω τι θα πει επιστημονικη μελετη και εργασια. Πολλες φορες και, οταν «χρειαζεται», σαν μια κακη πρακτικη «μαγειρικης»...και παντα η φασολαδα θα εχει διαφορετικη γευση! Αιωνες τωρα, οι ανθρωποι βασισανε την εξελιξη του ανθρωπινου ειδους και στηριξανε την ανθρωπινη υγεια στα μελισσοκομικα προιοντα. Αυτο ισχυε για εγκυμονουσες, θηλαζουσες, βρεφη, παιδια, ενηλικες, μεσηλικες και υπερηλικες. Ολοι επωφεληθηκαν απο την μελισσα, ολοι υπηρετηθηκαν απο την κυψελη. Αιωνες τωρα, ολα αυτα αναφερονται σε γραπτα ιερα, γραπτα φιλοσοφων, σοφων, αρχαιων θεραπευτων και διδασκαλων, ιερομενων ανα την υφηλιο. Μηπως ηταν αυτοι βλακες και εμεις οι εξυπνοι? Προσωπικα, δεν το νομιζω...και εχω αρκετα «ανατριχιαστικα» επιστημονικα επιχειρηματα γι’αυτο...!
  • Τεραστιος ο αριθμος των ιστοσελιδων που αναφερουν «επι λεξει» τις εξης φρασεις-ατακες :

1 . Caution should be exercised during time of pregnancy and breast-feeding. It is advised to avoid Bee Products - Honey, Bee Pollen and Royal Jelly - during pregnancy.

2 . Propolis should not be used during pregnancy or breastfeeding

because conclusive information is lacking in this area.

3 . There is not enough scientific evidence to recommend the use of propolis during pregnancy or breastfeeding. Many tinctures contain high levels of alcohol and should be avoided during pregnancy.

4 . Bee Propolis shows great results in the treatment of infertility,

associated with mild endometriosis, but it is best to avoid Propolis

and other bee products in time of pregnancy and breastfeeding.

It is mostly advised not to use bee products (Honey, Bee Pollen,

Propolis, Royal Jelly) while pregnant or lactating.

Τι εγινε ρε παιδια?...ο ενας αντιγραφει τον αλλο?...μαθαινουμε

ποιηματακια ή μηπως επεσε «συρμα» για συγχρονισμο διαστρικης

βλακειας! Ολοι διαφορετικα λογακια για τα καλουδια της προπολης,

αλλα τα ιδια για τα «υποτειθεμενα κακα»...?

  • Τεραστιος αριθμος «επιστημονων» ιατρων που εκφερουν αποψη για την προπολη, το μελι, την γυρη αλλα...εχουν εντελως ασχετη ειδικευση, ειναι ασχετοι ή δεν γνωριζουν καν την εννοια της μελισσοθεραπειας, ειναι ασχετοι με τα βοτανα, ασχετοι με την ομοιοπαθητικη και ομως!!!... εχουν ΑΚΡΙΒΗ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΜΕΝΗ ΑΠΟΨΗ περι αυτων, επικαλουμενοι την ιατρικη τους αυθεντια, ωστε εσεις να χαψετε την...»πατατα»! Αυτοι οι ιατροι ειναι που συνταγογραφουν σωρο αντιβιοτικων σε ουρολοιμωξεις εγκυων αντι της «επικινδυνης» προπολης, που συστηνουν τονους φαρμακευτικων χαπιων σιδηρου, φυλλικου οξεως και αλλων αηδιων, που κανουν «τουμπανο» τα νεφρα, το συκωτι και το εντερο της εγκυου (μαντεψτε για το εμβρυο...), αντι να συστηνουν την «αλλεργιογονο» γυρη και το «υποπτο» μελι ελατου. Βρε δεν πανε καμια βολτα να μας ξεφορτωθουνε...!

Ας παμε να ξεχωρισουμε τωρα την αληθεια απο την παρανοια και το ψεμα :

  • Την προπολη την χρησιμοποιουσαν και την χρησιμοποιουμε για την επιτευξη ανοσοποιησης εναντι καθε μορφης αλλεργιας, και ειδικοτερα της ανεμοφυλλης γυρης που ειναι κατι το εντελως διαφορετικο απο την εντομοφυλλη γυρη που συλλεγουν οι μελισσες. Την προπολη την χρησιμοποιουμε ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΕΡΓΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΣΘΜΑΤΟΣ με διαγαλαξιακη επιτυχια! Εαν καποιος εμφανισε συμπτωματα κνισμου, ερεθισμου, κοκκινιλα, ειδος δερματιτιδας (ως εδω ομως)...μηπως αναρωτηθηκε αν αυτα τα συμπτωματα ηταν σαφεστατα ενα ειδος ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ?! Μηπως αναρωτηθηκε αυτος ο καποιος για το γεγονος οτι μηπως? για αυτο που επαθε ευθυνονται ολες οι βλακειες που εκανε ολοκληρη την ζωη του ή την συγκεκριμενη ημερα και οχι η προπολη? Δεν ξερω αν τα πολυτιμα βιοφλαβονοειδη και βαλσαμα της προπολης προκαλουν...αλλεργιες!!...αλλα αν το κανουν...μαγκια τους!@#$%
  • Ειναι γνωστο οτι η προπολη διεγειρει εντονα το ανοσοποιητικο, και για την ακριβεια, το «ακονιζει», το ντοπαρει και το ετοιμαζει για επικες μαχες! Αρα, στην περιπτωση που μια εγκυος ειναι υγιης, δηλαδη εχει προετοιμαστει για να ειναι εγκυος με οτι και αν σημαινει αυτο, και το ανοσοποιητικο της δουλευει σωστα και ειναι σε καλη κατασταση, δεν θα πρεπει να καταναλωνει προπολη για το πρωτο τριμηνο, διοτι υπαρχει η «υπονοια» οτι ενα εξαγριωμενο ανοσοποιητικο μπορει να βλαψει το εμβρυο, θεωρωντας οτι ειναι ξενος οργανισμος. Δεν υπαρχει, ουτε επιστημονικο, ουτε ιστορικα παραδοσιακο δεδομενο που να στηριζει κατι τετοιο. Οι αρχαιοι χρησιμοποιουσαν μυστηρια βοτανα για να προκαλεσουν αμβλωση σε οποιοδηποτε σταδιο κυησης, ποτέ προπολη! Παρολα αυτα, ειναι σοφο να παιρνουμε καποιες προφυλαξεις στο πρωτο τριμηνο, μεχρι να εδραιωθει το εμβρυο, ακομη και τις θεωρω προσωπικα υπερβολικες. Και αυτο, διοτι ενα «βλαμμενο» ανοσοποιητικο θα βλαψει το εμβρυο, αλλα και την εγκυο χωρις την βοηθεια της προπολης! Εαν η υγιης εγκυος παει να αρρωστησει και εχει ενοχλησεις διαφορων ειδων, μπορει να χρησιμοποιησει προπολη για λιγες μερες χωρις κανενα φοβο, μεχρι να φυγουν τα συμπτωματα.

Μετα τον τριτο μηνα, μπορει ανετα να χρησιμοποιει προπολη σε τυπικες δοσολογιες προληψης/συντηρησης και να παρατηρει τους αλλους να αρρωσταινουν σαν τα ποντικια, ενω η ιδια και το μωρο της θα χαιρουν ατσαλινης υγειας...!

  • Εαν μια εγκυος ειναι στα μαυρα της τα χαλια απο πλευρας υγειας και ανοσοποιητικου, τοτε η προπολη θα βοηθησει αυτην και το εμβρυο σε ολοκληρη την εγκυμοσυνη σε μεγαλο βαθμο. Και αυτο, οχι μονο στο θεμα του ανοσοποιητικου! Αρκει η χρηση της προπολης να γινεται με σοφια και συνεση, παντα, υπο την συμβολη καποιου που ξερει...οχι καποιου που λεει πως ξερει! Να τσεκαρετε παντα οσους λενε πως ξερουν...πολλοι δεν ξερουν ουτε την τυφλα τους.
  • Οσον αφορα τον θηλασμο, γνωριζουμε οτι το βρεφος «δανειζεται» το ανοσοποιητικο της μαμας του μεσω του θηλασμου, μεχρι να τελειοποιησει το δικο του. Αυτο το κανει, τυπικα, σε ενα εξαμηνο...εαν Η ΧΛΩΡΙΔΑ ΤΟΥ ΕΝΤΕΡΟΥ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ! Εδω και αν μπορει η μαμα του να το βοηθησει...!Η θηλαζουσα θα πρεπει να καταναλωνει προπολη, μελι, γυρη και πολτο, και να θηλασει το βρεφος τουλαχιστον 6 μηνες με 1 χρονο, αν θελει να κανει ενα ιδιαιτερα υγιες μωρο σε ολα τα επιπεδα, νοητικο και σωματικο. Και δεν ειναι τα μονα μελισσοκομικα προιοντα που μπορει να καταναλωνει. Τα μελισσοκομικα προιοντα και η προπολη, οχι απλως δεν βλαπτουν, αλλα μπορουν να οφελησουν την θηλαζουσα και το μωρο σε βαθμο ευγνωμοσυνης εις βαθος χρονου...εμ...πως νομιζετε οτι γιναμε φανατικοι της κυψελης!?

Επι τελους...κανα συμπερασμα θα βγαλουμε?

Μην ακουτε τις βλακειες που σας λετε για το κακο που θα σας δημιουργησουν τα μελισσοκομικα προιοντα. Απο τον φοβο σας, τρεφονται ολοι αυτοι και ολες οι φαρμακευτικες. Η μελισσα, οχι μονο δεν θα βλαψει μια εγκυο και μια θηλαζουσα, αλλα θα την βοηθησει στο μεγιστο βαθμο να εχει καλη εγκυμοσυνη, καλη γεννα, καλη υγεια και ζωη για αυτη και το παιδι της. Μας το επιβεβαιωνει και η αρχαια σοφια, ακομη και αν η συγχρονη επιστημη ακομη βρισκεται στο ημι-φως, σε συγκρουση με τον εαυτον της και το κερδος. Συμβουλευτειτε καποιον ειδικο σε αυτα τα θεματα και ελεγξτε οτι ειναι πραγματικα ειδικος. Τα βρεφη του σημερα ειναι η νεα γενια του αυριο. Σε αυτη την γενια βασιζουμε τις ελπιδες μας, σε αυτη την νεα γενια οφειλουμε το καλυτερο και γι’αυτη την νεα γενια πρεπει να κανουμε το καλυτερο, να ξεπερασουμε τους φοβους και τις προκαταληψεις μας και να προσφερουμε τα βελτιστα. Και πρωπαντων...υγεια!

5 σχόλια:

  1. http://dermnetnz.org/dermatitis/propolis-allergy.html
    Φαντάζομαι αυτός ο γιατρός και οι ιατρικές πηγές του δεν είναι σωστές, γιατί δεν συνάδουν με την... "εμπειρία" σας... Α, σόρρι, και την από αιώνες χρήση της πρόπολης όπου λάχει. Ξέρετε, στην αρχαιότητα έβαζαν και πίσσα σε πληγές... Επίσης στις αρχές του προηγούμενου αιώνα έδιναν αρσενικό για το αδυνάτισμα. Αφού το έκαναν όλοι αυτοί όλο και κάτι παραπάνω θα ξέρανε!

    Το να βλέπουμε παντού συνομωσίες και να παρουσιάζουμε μια ΓΝΩΜΗ μας ως Αλήθεια, ΧΩΡΙΣ αποδείξεις είναι το πραγματικό μεμπτό στην όλη υπόθεση, αγαπητέ. Θα ήθελα πολύ τις επιστημονικές πηγές σας ότι ΔΕΝ προκαλεί αλλεργίες, και ότι αυτές οι αλλεργικές αντιδράσεις που προκαλούνται ενίοτε είναι ΓΙΑ ΚΑΛΟ (τώρα... αν ο άλλος πάθει και κανένα αλλεργικό σοκ στην πορεία, δεν βαριέσαι, για καλό του είναι!) Και φυσικά είναι πανηλίθιοι αυτοί οι αλλεργικοί που έπαθαν αλλεργία κια ΔΕΝ σκέφτηκαν οι βλάκες ότι ήταν για καλό....

    ΜΑ ΕΛΕΟΣ, πραγματικά... δίκιο έχετε. ΤΡΙΣΕΛΕΟΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά λετε τρισέλεος. Μάλλον δεν έχετε ιδέα από επιστημονικές δημοσιεύσεις και ανεβάσετε ένα άρθρο από μια ιστοσελίδα όπου ο dr δεν έκανε καν τον κόπο να βάλει επιστημονικές πηγές...Έτσι κι εγώ αρθρογραφώ...

      Διαγραφή
  2. Τελικα γιανα καταλαβουμε, χρησιμοποιουμε η οχι προπολη? Ακουμε τους παλιους ή τους νεους? Ή μηπως κανουμε δοκιμες μονοι μας στον εαυτο μας κ οτι γινει? Ειμαι κατα τον φαρμακων ασχετα αν "βασιζονται" στα βοτανα που θεραπευουν ανα τους αιωνες.. καλυτερα το ταπεινο χαμομιλακι απο ενα ντεπον που καταναλωνονται σαν καραμελες κ απο εγκυους. Που παμε τελικα? Τι ακολουθουμε? Τι πιστευουμε? Τι εφαρμοζουμε? Ενα φυσικο προϊον ή ασπαζομαστε τις μιζες των φαρμακοβιομηχανιων που φτιαχνουν φαρμακα κ γενοσημα με βαση φυσικα προϊοντα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να σας πω κ κατι ακομα απο προσωπικη εμπειρια. Εχω ενα παιδακι 3.5 ετων,στην εγκυμοσυνη επαθα ενα προβλημα που γιανα μην εχω προωρο τοκετο επρεπε να παρω για ενα διαστημα 4 μηνων προγεστερονη,2 το πρωι κ 2 το βραδυ. Οπως ειπα κ παραπανω ειμαι κατα των φαρμακων αλλα οταν προκειται για την ζωη του παιδιου σου αλλαζουν τα πραγματα. Εψαξα τοτε στο ιντερνετ πως να αυξησω με φυσικο τροπο την ορμονη στον οργανισμο μου. Αυγα κ κοτοπουλο σπιτικα κ γαλα αγελαδινο απο φαρμα ομως κ αν η αγελαδα ειναι φρεσκογεννημενη.. η ορμονη ειναι δεκαπλασια. Τα αυγα τα με κανεναν τροπο δν τα τρωω.κοτοπουλακι ναι κ Για καλη μου τυχη εχουμε κ καποια ζωα για δικη μας χρηση,μαζι κ μια αγελαδα. Εκεινη την περιοδο οτι ειχε γεννησει,οποτε "κλεβαμε" λιγο γαλα απο τον μπεμπη της..κ επινα ενα ποτηρι το πρωι κ ενα το βραδυ. Τα χαπια δν τα'χα κοψει βεβαια αλλα το αποτελεσμα στις επομενες εξετασεις ηταν οτι δν χρειαζοταν να τα συνεχισω. Αντι για 4 μηνες θεραπεια,πηρα μονο 1.5. Τωρα ηταν η βοηθεια απο το γαλα ή εδρασε γρηγοροτερα το φαρμακο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή